< < < Geri Dön  |  Yazı Tarihi : 01.03.2011 03:13:39 | Okunma : 2160


YIKIM EKİBİ GİBİ ÇALIŞIYORLAR

     12 Mart Muhtırası’na, 12 Eylül Darbesi’ne, 28 Şubat Balans Ayarı’na ve 27 Nisan Bildirisi’ne karşı olan birisi olarak, bugün içinde bulunduğumuz durumu anlamakta güçlük çekmiyorum. Görünen tablo bana şu değerlendirmeyi yaptırıyor: Başta, Başbakan Erdoğan olmak üzere siyasal iktidar da gelişmeleri geriden takip ediyor. İplerin kendi elinde olduğunu gösterebilmek için bazı manevralara girişiyor. Yaptıkları tek şey, her olayı iç siyasete malzeme olarak kullanmak. Bu konuda da zaman zaman başarılı oluyorlar.

     Derdimiz Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin varlığı olduğu için, daha dikkatli davranmak, daha objektif düşünmek ve değerlendirmeleri doğru yapmak zorundayız. Peşinen kabul etmemiz gereken olgu, Türkiye’yi yönetenlerin, düşünce ve davranışlarında ülke çıkarlarını düşünen ve ülkesinin geleceği için çalışan kişiler olduğuna inanmaktır.  Bu anlayışla yola çıkmadığımız zaman, işin içinden çıkamayız. Sorun, neyin yanlış neyin doğru olduğu konusunda emin olabilmektir.

     O zaman, şu soru rahatlıkla sorulabilir: "Peki, Türkiye bu sıkıntıları neden yaşıyor? Sanki, görünmez bir el Türkiye’yi mi yönetiyor. Yıkım ekibi gibi çalışanlar kimlerdir?"

     Görünmez el diye bir şey yok. Atlantik ötesinden ulaşan, kirli, kanlı ve avuçiçi para dolu el, tüm dünyanın olduğu gibi Türkiye’nin de boğazını sıkmaya devam ediyor. Nefessiz kalan kişiler de, aman dileyerek, kurulu düzenlerinin devam etmesini istiyorlar.

     Türkiye’de yaşanan son gelişmeler açık bir şekilde bizlere şu mesajı veriyor. Yıkım ekibi tüm gücüyle çalışıyor, ancak, bu yıkıma engel olması gerekenler de, enkazın altında kendilerinin de kalacağını hesap etmeden, kısır çekişmelerle zamanı boşa harcıyorlar. Halbuki, "Başka Türkiye yok." Misak-ı Milli sınırları içinde hep birlikte yaşamak zorundayız.

     Türkiye’nin dini değerleriyle, ahlak anlayışı ve laik üniter devlet yapısı ile oynamaya çalışanlar, şunu çok iyi bilmelidirler ki, Türk Toplumu sabırlıdır, anlayışlıdır ve adildir. Ancak, sabrının taşması durumunda vereceği tepkinin şiddeti çok büyük olabilir.

     Türk Milleti asker bir Millettir. Ordusunu canı kadar sever. Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk’ün niteliklerine sahiptir ve çoğulcu demokrasiye inanır. Türkiye Cumhuriyeti üzerinde oynanan oyunların farkındadır ve yıkım ekiplerine taşeronluk yapmakta olanları çok iyi bilmektedir. Dış güçlerin kuşatması altına giren siyasal iktidarın, iktidarda kalabilmek için ortaya koyduğu teslimiyetçi politikalardan son derece rahatsızdır.

     Amerika Birleşik Devletleri’nin Irak’ın işgali sırasında ve daha sonrasında, yüzbinlerce müslümanı katlettiğinde sus pus olanların, Gazze’de yaşananlara koydukları tepkinin tribünlere oynamaktan başka bir şey olmadığı ortada iken, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin komuta kademesindeki değişikliği bilek güreşi konumuna getirmenin yıkım ekiplerinin gücünü ve etkisini artırmaktan başka bir işe yaramadığını anlamamak için kör ve sağır olmak gerekiyor.

     Çoğulcu demokratik yapıyı ve güçler ayrılığı ilkesini, sivil otoritenin güçlendirilmesi adı altında sivil diktaya dönüştürme çabaları çok tehlikeli bir yoldur. Dünya siyasi tarihinde bunun çok çarpıcı örnekleri vardır ve sonu her zaman hüsranla sonuçlanmıştır. Bu şekilde davranan iktidarların, kendilerini en güçlü gördükleri zamanlarda bile tepetaklak gittikleri çok görülmüştür.

     İktidarı ile, muhalefeti ile, silahlı kuvvetleri ve sivil örgütleri ile, iş adamları, üniversiteler ve medyası ile hepimiz aklımızı başımıza alıp sağduyu ile düşünmek ve hareket etmek zorundayız. Bu gidişin sonu iyi görünmüyor. Cumhuriyet değerleri ve Silahlı Kuvvetleri ile çatışma içine girmiş bir iktidar görüntüsü, yıkım ekiplerinden başka kimsenin işine yaramaz ve onların işlerini kolaylaştırır.

     Siyasal iktidarın, sadece iktidarda biraz daha kalabilme hırsı ve ihtirası ile Türkiye’ye zarar verme hakkı yoktur. İktidarlar gelip geçicidir. Önemli olan, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin bütünlüğü, kardeşliği, refahı ve sözü dinlenen, saygın ve güçlü bir Devlet olmasıdır.


Tarih : 20.04.2024 17:45:04
TEKNOLOJİ İŞLERİ NEDEN GELECEK İÇİN HARİKA
Devamı...

Tarih : 12.04.2024 16:23:27
BAŞARILI KADIN GİRİŞİMCİ OLMANIN İPUÇLARI
Devamı...

Tarih : 6.04.2024 15:57:30
FİNANS SEKTÖRÜ HIZLA KÜRESEL BİR KÖY HALİNE GELİYOR
Devamı...

Tarih : 1.04.2024 16:54:06
GELİŞEN TEKNOLOJİLER DENETİME UYGULANDIĞINDA İNANILMAZ SONUÇLAR VERİYOR
Devamı...

Tarih : 1.04.2024 16:53:06
GELİŞEN TEKNOLOJİLER DENETİME UYGULANDIĞINDA İNANILMAZ SONUÇLAR VERİYOR
Devamı...

Tarih : 23.03.2024 13:13:36
SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK NEDEN ÖNEMLİ BİR GELİŞMEDİR
Devamı...

Tarih : 18.03.2024 17:53:27
BAŞARILI VE SÜRDÜRÜLEBİLİR KÜLTÜR MİRAS TURİZMİ
Devamı...

Tarih : 9.03.2024 12:16:00
BAŞARILI BİR GİRİŞİMCİ GENELLİKLE TUTKUDAN GÜÇ ALIR
Devamı...

Tarih : 2.03.2024 12:50:18
BELEDİYE HİZMETLERİNDE SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK, DİJİTALLEŞME ve ŞEFFAFLIK ÖN PLANDA TUTULMALI
Devamı...

Tarih : 23.02.2024 13:06:15
LOJİSTİK FİRMALARINDA YENİ TRENDLER
Devamı...

Tarih : 17.02.2024 14:42:59
DİJİTAL DÖNÜŞÜM
Devamı...

Tarih : 9.02.2024 17:47:47
PAZARLAMA PLANLAMASINDA BAŞARILI KAMPANYA YOLLARI
Devamı...

Tarih : 3.02.2024 13:43:51
ÜRETİMDE VERİMSİZLİK TÜRKİYE’NİN TEMEL SORUNU OLMAYA DEVAM EDİYOR
Devamı...

Tarih : 26.01.2024 16:58:15
YALAN TEMELLİ SİYASETİN ETKİSİ
Devamı...


 
Anasayfa              |               İletişim            |              Giriş Sayfam Yap              |              Sık Kullanılanlara ekle              |              Gizlilik İlkeleri
 
  Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz. ahmetakin.com.tr Copyright 2011-2024 Tüm hakları saklıdır.

URA MEDYA