Haberler
YENİ ANAYASA HER EVE LAZIM (!) | Ahmet AKIN | Yeminli Mali Müşavir | Resmi Web Sitesi
YENİ ANAYASA HER EVE LAZIM (!)
Tarih : 6.02.2012 16:43:24 | Okunma Sayısı : 455
İktidarın Yeni Anayasa ile ilgili propaganda çalışmaları hızlı bir şekilde başladı. Tempo yavaş yavaş yükseltilecektir. Nasıl olsa, karşılarında kandırılmaya hazır büyük bir kitle olduğunu daha önceki referandumlarda keşfettiler. Toplumun duygu, düşünce ve kararlarını etkilemeyi becermeyi de öğrendiler.

Ahmet AKIN – Yeminli Mali Müşavir

     Geçenlerde TBMM Başkanı Cemil Çiçek’in “Yeni Anayasa Türkiye’nin Önünü Açacak” sözünü okuyunca aklıma Tansu Çiller geldi. O da bir zamanlar “Açın Bacınızın Önünü” diye dolaşıp dururdu. Önünü fazla açmış olacaklar ki, geri dönmemek üzere gitti. Yeni Anayasa Türkiye’nin önünü nereye kadar açacak,  nasıl açacak belli değil. Türkiye’nin önünü açarken arkasında ne işler becerecek hiç belli değil.

     İktidarın Yeni Anayasa ile ilgili propaganda çalışmaları hızlı bir şekilde başladı. Tempo yavaş yavaş yükseltilecektir. Nasıl olsa, karşılarında kandırılmaya hazır büyük bir kitle olduğunu daha önceki referandumlarda keşfettiler. Toplumun duygu, düşünce ve kararlarını etkilemeyi becermeyi de öğrendiler.

     Önümüzdeki aylarda televizyonların reklam kuşaklarında ve gazetelerin ilan sayfalarında şu manşetleri görürseniz hiç şaşırmayın:

“Yeni Anayasa Her Derde Deva”, “Yeni Anayasa Yeni Türkiye”,

“Yeni Anayasa ile Kamusal Alanda Kılık Kıyafet Serbestliği Gelecek”,

“Yeni Anayasa İnsan Hakları İhlallerine Son Verecek”,

“Yeni Anayasa Düşünce ve İfade Özgürlüğü Sağlayacak”,

“Yeni Anayasa Toplumsal Refahı Arttıracak”,

“Yeni Anayasa Din ve Vicdan Özgürlüğünün Teminatı Olacaktır”  

     Bunlar Yeni Anayasa’yı pazarlamanın görünen yüzü. Arka plandaki kararlar ise çok tehlikeli. AKP’nin, Yeni Anayasa aldatmacası ile esas beklentisi, Anayasa’dan Atatürkçülük ve laiklik kavramlarını kaldırarak ya da içlerini boşaltarak, kamusal alanda dini öğretileri yerleştirmek ve Başkanlık sistemine geçmek için Recep Bey’in önündeki engelleri kaldırmak. En önemli engel olarak görünen Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün pasifize edilmesi ile ilk adım atıldı.

     TBMM’de çalışmalarına başlayan “Anayasa Uzlaşma Komisyonu” zaman kaybından başka bir şey değil. “Körler sağırlar birbirini ağırlar” parodisi (düzmece oyun) yaşanıyor. Dört partinin de kırmızı çizgileri belli. CHP, Atatürkçülük ve laiklik ilkelerinden asla taviz vermeyecektir. Başkanlık sistemine de kesin olarak karşı. BDP’nin amacı ise, kürt kimliği ve ana dilde eğitimin Anayasa ile güvence altına alınması ile bölgesel özerklik. MHP hakkında kesin bir şey söylemek zor. BDP’nin taleplerine şiddetle karşı çıkmakla birlikte, diğer konularda her an AKP ile birlikte hareket edebilir. Cumhurbaşkanı seçimi ile türban’ın kamusal alanda serbest bırakılması konusunda AKP ile birlikte hareket ettiği hafızalardan silinmiş değil.

     Yeni Anayasa ile dünyanın en uygun (şayet varsa) Anayasasını bile getirsek, toplumun içinde bulunduğu cehalet ve yoksulluk giderilmeden sonuç almak olanaklı değildir. Cehalet deyince eğitim, eğitim denilince de Üniversitelerimiz aklımıza geliyor. Yeni Anayasa ile ilgili olarak Üniversitelerimizin görüşlerine gizlilik kararı konuldu. Onlar da bu karardan memnun görünüyorlar. Yine de Rektörlerimize küçük bir sorumuz olacak:

     “Yeni Anayasa ile YÖK yok edilsin mi?”

     Rize’de “Yeni Demokratik (!) Anayasa” panelinden sonra konuşmacılardan birisi Rizeli’ye sormuş: Sizin Rize’ye her gün yağmur yağar mı?”.Yok” demiş Rizeli. “Haftada iki defa yağar. Birinci yağdığında üç gün, ikinci yağdığında dört gün sürer” diye yanıtlamış.


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

    Bu habere henüz yorum yapılmamış.
Tarih : 9.05.2025 16:04:22
GENÇLER NE İSTER?...
Devamı...

Tarih : 2.05.2025 11:42:39
SANAT ve KÜLTÜRÜN EKONOMİDEKİ YERİ...
Devamı...

Tarih : 25.04.2025 16:18:44
TÜRKİYE SİYASAL İSLAM’A DOĞRU HIZLA İLERLİYOR...
Devamı...

Tarih : 18.04.2025 12:31:12
2025’te ÖNE ÇIKAN PAZARLAMA EĞİLİMLERİ...
Devamı...

Tarih : 12.04.2025 16:40:36
ÇİN’İN ZİRVEYE YÜKSELMESİ DÜŞÜNDÜĞÜMÜZDEN DAHA YAKIN OLABİLİR...
Devamı...

Tarih : 4.04.2025 15:45:44
TARIMSAL ÜRETİMDE KALİTE ve VERİMLİLİĞİN ÖNEMİ...
Devamı...

Tarih : 28.03.2025 17:49:59
LOJİSTİK SEKTÖRÜNÜN EKONOMİK KALKINMA ÜZERİNDEKİ ETKİSİ DERİNDİR...
Devamı...

Tarih : 22.03.2025 14:19:08
SİGORTA SEKTÖRÜNDE İLK 5 EĞİLİM...
Devamı...

Tarih : 14.03.2025 15:27:58
ENDÜSTRİ 4.0 DEĞİŞİMİN GÜCÜ OLDU...
Devamı...

Tarih : 7.03.2025 15:45:27
EĞİTİM ÜLKELERİN GELECEĞİNİ BELİRLEYEN EN ÖNEMLİ FAKTÖRDÜR...
Devamı...

Tarih : 28.02.2025 18:15:27
FUTBOL KULÜPLERİNİN ŞİRKETLEŞMESİ...
Devamı...

Tarih : 10.02.2025 10:19:00
SPORUN ÇOCUKLARA FAYDALARI...
Devamı...

Tarih : 1.02.2025 15:30:09
SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK RAPORU DÜZENLENMESİ ve GÜVENCE DENETİMİ...
Devamı...

Tarih : 24.01.2025 18:30:27
AKILLI ÇAĞDA YARATICILIĞIN ROLÜ...
Devamı...

Tarih : 17.01.2025 11:30:35
YAPAY ZEKANIN GELİR EŞİTSİZLİĞİ ÜZERİNDEKİ ETKİSİ...
Devamı...

Tarih : 10.01.2025 17:44:29
YAPAY ZEKANIN BENİMSENMESİNE SORUMLU ve ETİK BİR DAVRANIŞLA YAKLAŞMAK ÇOK ÖNEMLİDİR...
Devamı...

Tarih : 6.01.2025 13:15:36
ZARİF ve KAPSAYICI BİR TOPLUM İNŞA ETMEKTE, SANAT ve KÜLTÜRÜN ÖNEMİ ÇOK BÜYÜKTÜR...
Devamı...

Tarih : 28.12.2024 14:42:11
MERSİN’de “SANAYİ ODASI” KURULUYOR...
Devamı...


 
Anasayfa              |               İletişim            |              Giriş Sayfam Yap              |              Sık Kullanılanlara ekle              |              Gizlilik İlkeleri
 
  Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz. ahmetakin.com.tr Copyright 2011-2025 Tüm hakları saklıdır.

URA MEDYA